expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Klik!

Friday, December 3, 2010

ALAM

orait.. sjak da blog ni..seyes tngan ni gatal je nk menaip.. haha...xtaw r npe. normal kot~  hehehe..
smalam b4 aku nk tido, aku da terfikir psal blog ni.. aku ingt nk jdi kn blog ni lebih kurang cm diari aku...suma nk cite psal aku jea (selama aku idups smpai la sekarang)..  da nama pun tales of my life kn..biar la owg nk baca ke x..asal aku taw aku kn bca blik suma pngalaman aku ni satu ari nnti (ari tua)..... =)

ok..kali ni aku nak cite ckit psal ALAM. tmpat aku ngah belajar sekarang..


..ramai owg selalu salah anggp ALAM ni tmpat tok owg nk jdi army.. sbenarnya x pun. kitowg xpgg senjata pun..cium bau pun xpenah.hahaha.... ALAM ni da 2 kos jea.. marine engineering ngn nautical studies. senang cite.. engine side n deck side.. deck side ni byk belaja psal ilmu pelayaran, cmne cara nk bwk kapal..bnda2 cmtu la.. diowg ni lebih kurang cm pilot kapal terbang.. beza nya diowg bwk kapal.. haha.. aku nk terang lebih pun xtaw sbb aku bkn blaja psal nautical ni.. hahaha... aku lbih kpada engine side..sbb mmg cite2 nk jdi engineer.. =) k.. bhgian engine ni kiowg byk blaja psal engine, compartment, working principle dia, calculation power,friction dan mcm2 g la psal engine ni.. so, mmg xmcm tentera pun kn ALAM ni..hee... campus ALAM ni ada 2.. stu kat melaka (main campus) n stu g kat tengganu (INSTEP)...ni link dia kot2 sape2 y nk tgk..ALAM





aku kat ALAM ni blaja 3 tahun jea.. 1st ngn 3rd year kat campus tngganu.. 2nd year aku kna g praktical on board... seatime selama 1 tahun wajib! haha.. time 2nd year ni la aku di kenal kn ngn kerja y sbenar aku kna wat pas grad..keje dia mmg mencabar la.. da la kna dok laut selama setahun..dlm setahun 2 kdg2 jea pun dapat cntct fmily ke pe.. mmg kalu anak mak tu xkn tahan la... hahahaha... tp nk buat cmne kn, nk xnk terpaksa jgk tempuh.. kata owg.. no sacrifice no victory. tp.. xsuma xbes time praktical ni.. da gak part best nya..haha.. aku dpt g negara2 luar free je.. blaja..bekeje smbil jenjalan. hahaha... slama aku praktikal ni..aku da g byk gak la negara.. cam.. italy, korea, china, india, pakistan, singapore n holland.. dan......aku da bekesempatan wat umrah..heehe... rezeki kn.. =) ni da 2,3 pic nk share..




                                                     ni kat ulsan, korea

                                                           kat mekah

                                                   ni kat hongkong, china

da g byk pic sbnarnya.. tp laptop xleh bkk kn..t da ok aku upload la...
n ni plak pic aku time 1st year kat ALAM..





haih... xsaba da rse nk msk blaja blik... aku kn smbng blik klas pda 26hb DECEMBER ni....cuti y terlampau lama2 kdg2 boring gakk...hahaha....ok...that's it for now... chaouw!

2 comments:

  1. good luck...mcm gmbar linda je kat atas tuh...

    ReplyDelete
  2. aah..mmg si ketot tu pun..
    mna kenal dia?

    ReplyDelete